Google Docs Update

Google Docs Update

on Aug 25 in Review, Software by

Chiar vroiam să scriu zilele acestea despre Google Docs pentru Android și ce prilej mai bun decât azi când Google au lansat o nouă versiune a aplicației.

Vă spun încă de la început că Google Docs încă nu este ceea ce ar trebui să fie, lăsând de dorit încă foarte mult. Practic este doar o interfață mai drăguță pentru a administra documentele, dar atunci când vrei să editezi un document aplicația recurge la versiunea web mobilă a Google Docs, care este foarte limitată, fața de versiunea web desktop. Una din modificările aduse de updateul de azi este posibilitatea de a deschide documentele cu o aplicație compatibilă instalată pe telefon. Dar deși eu am Polaris Office instalat, orice document am încercat să deschid cu “Open with” a ajuns în Adobe Reader. Nu știu ce să cred, dacă tot ce face este să downloadeze pe telefon un PDF, atunci este complet inutil.

O altă noutate este posibilitatea de a trimite documentele (iarăși ca PDF) prin email, MMS, Bluetooth sau orice altă aplicație care permite trimitere de fișiere.

Deasemenea acum poți trimite imagini în Web Clipboard direct din Android Gallery. Imediat ce uploadul se termină, de pe orice computer în Google Docs îți apare imaginea în clipboard și îi poți da paste într-un document. Dar nu vă închipuți că puteți să-i dați paste în aplicațiile normale desktop, asta încă nu merge :)

În ultimul rând acum aplicația este tradusă în 46 de limbi printre care și română.

 

There are no comments yet, add one below.

Leave a Comment