[App Review] ClockSync 1.1.3 (free)

[App Review] ClockSync 1.1.3 (free)

on Aug 29 in Review, Software by

Recomandat androizi.roClockSync este una din acele aplicații care aduce telefonului o funcție pe care te întrebi cum de au omis-o creatorii Androidului. La mai toate telefoanele pe care le-am avut până acum am constatat că ceasul nu este foarte exact. La unele chiar o ia razna foarte repede. Sistemele de operare desktop toate oferă în ziua de azi posibilitatea de a sincroniza ceasul calculatorului cu ora exactă dată de un ceas atomic de mare precizie, prin internet, dar pe Android lipsește această facilitate.

Aici intervine ClockSync care permite sincronizarea ceasului telefonului, dar din păcate nu funcționează automat decât pentru cei care au access ROOT pe telefon. Altfel din motive de securitate aplicațiile Android nu au dreptul să modifice ceasul telefonului. Dacă nu știți ce este sau cum se obține ROOT, găsiți totul explicat (în engleză) aici.

Fără acces root aplicația tot este utilă pentru că îți arată ora exactă pe telefon și poți seta manual ceasul, deși nu cu completă precizie pentru că Android nu are setări și pentru secunde.

Aplicația are foarte multe opțiuni utile. Se poate seta serverul de la care să se obțină ora exactă, eu de exemplu folosesc timp.mcti.ro care dă ora exactă oficială a României. Se poate seta intervalul de sincronizare, există posibilitatea de a folosi un mod de înaltă precizie pentru a compensa întârzierile datorare rețelei, se poate limita sincronizarea doar pe WiFi, detectarea automată a fusului orar etc.

Vă recomand această aplicație care este gratuită, în special dacă telefonul vostru este ROOTat, pentru că vă menține ora exactă pe telefon. Ceasurile telefoanelor sunt mai inexacte decât ați putea crede, pe HTC Sensation ClockSync a corectat în total o abatere de 8 secunde în doar 5 zile.

There are no comments yet, add one below.

Leave a Comment