KT Spider Concept este telefon, tabletă, laptop și consolă de jocuri

KT Spider Concept este telefon, tabletă, laptop și consolă de jocuri

on Sep 06 in Hardware, Noutăți by

O firmă coreeană numită KT, puțin cunoscută în afara Coreei, a lansat la IFA fără prea multă fanfară un proiect Android foarte interesant. Se numește Spider Concept și încearcă să fie în același timp telefon, tabletă, laptop și consolă de jocuri.

Deși AndroidPIT, siteul care a descoperit la IFA Spider Concept, consideră că acest proiect va schimba industria, eu nu m-aș grăbi cu asemenea aprecieri. De arătat arată bine, specificațiile sunt impresionante, dar prețul încă nu este cunoscut, tentative de genul acesta au mai fost dar fără prea mare succes și pentru a schimba industria în afară de un produs foarte bun ai nevoie și de un efort considerabil de marketing global.

kt_spider_smartphoneall

Componenta principală a ansamblului este smartphone-ul care într-adevăr pe hârtie arată foarte bine:

  • ecran de 4.5” cu rezoluție HD 1280×800
  • baterie de 1710mAh
  • Procesor Qualcomm dual-core la 1.5GHz
  • Spațiu stocare de 16GB
  • cameră 8MP și de 3MP frontală, înregistrare video HD
  • 141g
  • grosime 9.5m
  • Android 2.3.4
kt_spider_smartphone

 

Partea interesantă este că telefonul se atașează pe spatele unui ecran de 10.1″ și se transformă în tabletă.

kt_spider_tablet

 

Mai mult de atât telefonul se poate atașa într-un laptop shell, într-un locaș acolo unde în mod normal este touchpad-ul. Evident ai la dispoziție o tastatură completă, touchscreen-ul telefonului funcționează ca touchpad, dar carcasa de laptop aduce și porturi USB pentru a atașa un hard-disk extern sau un mouse. Produse similare au mai existat de la Motorola sau Asus, dar coreenii nu s-au oprit aici, după cum o să vedeți mai jos.

kt_spider_laptop

 

O altă componentă foarte interesantă, dacă prețul este corect poate cea mai interesantă este gamepad-ul care transformă telefonul KT Spider Concept în ceva foarte asemănător cu un PSP. M-am jucat ceva pe telefon controalele software pe ecran nu sunt întotdeauna precise, comode sau suficient de prompte.

Concluzie

Eu cred că este puțin probabil ca acest proiect să aibă un succes global, poate pe plan local în Coreea și datorită faptului că firma producătoare KT este cel mai mare operator de telefonie din țară. Nici nu se știe dacă ei doresc să-l lanseze în restul lumii, sau dacă au puterea financiară să o facă. Proiectul are câteva puncte slabe, în primul rând rulează Android 2.3, ceea ce este normal pentru un telefon, dar pe tabletă sau laptop nu mai este la fel de bine. Apoi sunt prea multe piese separate ușor de pierdut, uitat sau rătăcit și defapt pe lângă telefon mai cumperi 2 ecrane care sunt complet inutile luate separat și dacă nu sunt foarte ieftine nu cred că merită.

Ce mi se pare foarte interesant și de viitor este gamepadul. Chiar aș vrea să văd și alți producători oferind un asemenea accesoriu pentru telefoanele lor, pentru că ar putea să fie foarte ieftin și extrem de util.

kt_spider_tbaletmouse kt_spider_smartphone6

via AndroidPIT

There are no comments yet, add one below.

Leave a Comment