Livrările de smartphoneuri au depășit telefoanele normale în Europa de Vest

Conform datelor IDC în trimestrul 2 al acestui an livrările de smartphoneuri au depășit telefoanele normale în Europa de Vest. Vânzările de telefoane normale era în scădere de ceva timp din cauza atenției mari acordate terminalelor high-end. În timp ce livrările de telefoane normale au scăzut cu 29% la 20.4 unități, livrările de smartphoneuri au crescut cu 48% la 21.8 unități.

Francisco Jeronimo, analist IDC, susține că în cazul smartphone-urilor livrările sunt foarte aproape de vânzări, pentru că retailerii nu doresc să aibă stocuri mari, ci încearcă să ruleze marfa cât mai repede, spre deosebire de Galaxy Tab unde Samsung a împins stocuri foarte mari în piață.

Dar sunt și vești mai puțin bune. Comparativ cu același trimestru al anului trecut livrările de anul acesta au scăzut cu 3%. Motivele cele mai probabile sunt faptul că se cumpără telefoane din ce în ce mai scumpe și ele sunt schimbate mai rar, operatorii oferă telefoanele la prețuri speciale pe contracte de 2 ani și a climatului economic incert din Europa.

După cum vedeți și din tabelul de mai jos smartphoneurile Android domină cu 48.5% din livrări, iar Samsung este lider detașat în timp ce creșterea HTC de 121% a fost spectaculoasă. Nokia se află în cădere liberă, iar Apple este pe locul 3 și în creștere cu 64%. Dar văzând aceste cifre și ținând cont că 40% din veniturile Apple vin din iPhone este foarte clar de ce îi dau în judecată pe Samsung oriunde și din orice motiv posibil.

sursa mocoNews

There are no comments yet, add one below.

Leave a Comment