HTC Sensation XE

HTC Sensation XE

on Sep 14 in Hardware, Noutăți by

Zvonuri circulau de ceva timp dar acum HTC a anunțat în mod oficial modelul HTC Sensation XE. Probabil în acest moment posesorii de HTC Sensation se simt trădați, noul model fiind anunțat la doar 3 luni după lansarea precedentului. Dar totuși nu au motive serioase. Singurele diferențe hardware între cele 2 modele sunt bateria un pic mai mare de 1730mAh față de 1520mAh și căștile Beats. În rest modificările sunt software și pot fi obținute foarte ușor și pe modelul Sensation original.

htc-sensation-xe_3views htc-sensation-xe-2-2 htc-sensation-xe-2-1

Sensation XE vine cu procesorul setat la 1.5GHz, dar este exact același procesor ca în Sensation. Frecvența nativă a chipsetului Qualcomm MSM8260 Snapdragon prezent în cele două telefoane este întradevăr 1.5GHz, dar HTC au ales să-l folosească la doar 1.2 GHz în primul Sensation pentru un consum mai mic de curent, probabil acesta fiind și motivul pentru care au mărit capacitatea bateriei în XE.

Noul Sensation vine de asemenea cu tehnologia Beats. În afară de căști în sine care ar trebui să fie de calitate mai bună, în playerul de muzică HTC, cu căștile Beats, telefonul va activa un profil de sunet special.

Dar posesorii de HTC Sensation nu au de ce să se îngrijoreze. ROMurile custom pentru Sensation de calitate deja vin cu procesorul setat la 1.5GHz. Sunt mai multe, dar vă recomand InsertCoin, este un ROM vizual identic cu cel oficial, dar aduce multe optimizări pentru performață și baterie și cea mai recentă versiune de Android 2.3.5. Eu îl folosesc de ceva timp și sunt foarte mulțumit și nu în ultimul rând este făcut de un român.

Deasemenea există deja pe forumul XDA un mod pentru a activa profilul Beats: Beats Mod

 Concluzie

HTC Sensation XE este mai mult o mișcare de marketing a lui HTC. În afară de asta practic de abia acum hardwareul din Sensation este folosit la întregul potențial și XE este ce ar fi trebuit să fie de la început. Rămâne de văzut dacă bateria de capacitate mai mare din XE încape și în modelul original, dacă nu cumva HTC au modificat puțin carcasa pentru a face loc bateriei mai mari.

There are no comments yet, add one below.

Leave a Comment