Nokia PureView

Nokia PureView

on Feb 28 in Altele, Hardware by

Nu este vorba despre Android, dar Nokia a introdus o inovație interesantă cu 808 Pureview despre care merită vorbit. Așa cum încearcă și PRul Nokia să spună nu este vorba atât despre 41 mega pixeli, să fim serioși nimeni nu are realist nevoie de imagini de 41 Mp, cel puțin nu la calitatea pe care o poate oferi un senzor atât de mic. De aproximativ 3 ani de când folosesc Nikon D300 de 12Mp o singură dată aș fi avut nevoie de o rezoluție mai mare, când am făcut un roll-up de 2 metri înălțime. PureView înseamnă flexibilitate și calitate sporită, dar prețul este o “umflătură” considerabilă pe spatele telefonului.

Bun, și la ce folosește mai exact PureView?

  • Fotografii la 5 sau 8 Mp de calitate superioară prin oversampling. Asta înseamnă că un procesor special din telefon combină informația din 7 pixeli adiacenți pentru a obține un “super-pixel”. Nokia afirmă că astfel reduce “zgomotul” din imagini și obtine o calitate foarte bună chiar și în condiții de iluminare slabă.
  • Zoom și încadrare după fotografiere. Vi s-a întâmplat să fotografiați pe cineva și să-i “tăiați capul”, sau să nu prindeți pe cineva într-o fotografie de grup? În Creative Shooting Mode camera captează imaginea completă de 41Mp după care din imaginea mare puteți să încadrați exact porțiunea care vă place și să obțineți o imagine de 8Mp fără nici o pierdere de calitate. La fel și pentru zoom.

Dar pentru a obține impresionanta rezoluție de 41Mp Nokia au fost nevoiți să folosească un senzor de dimensiuni mari, 1/1.2″ adică de 2 ori mai mare decât cel de pe Nokia 800. Dar cu cât mai mare este sensorul cu atât trebuie să crească și distanța dintre el și obiectiv. Și acesta este motivul pentru care camera de pe Nokia 808 este ieșită în afară atât de mult.

Ca să vă faceți o idee am descărcat imaginile oferite de Nokia, direct din telefon nemodificate și mai jos vedeți în stânga imaginea completă, iar în dreapta este un crop la 100%, enjoy!

PureView Sample

Puteți da click pe imaginea de mai jos pentru a citi explicațiile complete de la Nokia pentru tehnologia PureView.

There are no comments yet, add one below.

Leave a Comment