Windows 8 Preview Release

Windows 8 Preview Release

on Iul 13 in Review, Software by

 

Zilele trecute am descoperit că laptopul meu Vaio Z pe care îl credeam decedat de prin februarie în mod miraculos funcționează iar. Chiar nu știu cum s-a întâmplat, atunci m-am chinuit cu el vreo 2 zile să-l fac să meargă, dar am reușit doar să înrăutățesc situația și de atunci nu am avut timp de el să-l duc la repatat. Dar ieri am zis că totuși e păcat de el totuși ar fi o idee bună să-l repar, dar nu mică mi-a fost surpriza să-l alimentez și să observ că merge!!

Din cauza configurației nu se poate pune OS X pe el sub nici o formă, așa că am decis să instalez Windows 8 Preview Release să văd și eu despre ce e vorba. Ce pot să zic este că Windows 7 am folosit de la Beta 1 (până când am trecut pe OS X) și mi s-a părut cel mai reușit sistem de operare al Microsoft încă de la acel Beta 1, care era mult peste Vista. Din păcate despre Windows 8 nu pot să spun același lucru.

Am început prin a testa noile aplicații Metro. Aplicația de mail este o clonă de Sparrow neterminată, aplicația Persoane este relativ ok, dar de ce dracu nu arată decât ultimele 5 update-uri? Aplicația foto este o glumă proastă pe lângă iPhoto, aplicația video nu merge în România, mesageria e drăguță dar sincer nu m-am prins dacă știe IM, în mod cert nu știe YM. Metro este interesant, au vrut simplitate, dar mie personal așa cum arată acum aplicațiile lor mi se pare că au dat în simplism din păcate.

Vroiam să schimb sensibilitatea touchpadului și după vreo 2 ore de căutare mi-am dat seama că sub nici o formă nu există setări pentru hardware în Metro și că ar trebui să sap în My Computer după anticul Control Panel unde întradevăr am găsit aceleași setări familiare din Windows 95. Pentru tablete, telefoane și alte aparate cu touchscreen probabil este ok Metro, dar pentru un desktop sau laptop normal mi se pare nepotrivit. De foarte multe ori mi-a venit să pun mână pe ecran să încerc să mut lucruri.

Am dat acum laptopul unui utilizator normal să-l folosească, sunt foarte curios cum se împacă cu Metro, sau dacă o să-mi ceară un Windows 7.

 

There are no comments yet, add one below.

Leave a Comment