The Amazing Spider-Man

The Amazing Spider-Man

on Iul 14 in Diverse by

În seara asta am fost să văd The Amazing Spider-Man în toată splendoarea lui IMAX 3D. Un film excelent pentru vineri seara, plin de efecte spectaculoase în special în 3D, dar nu-l judecați prea tare, în mod evident audiența vizată este undeva pe la clasa a IV-a. Din punct de vedere tehnologic marchează o premieră. Este prima producție de Hollywood filmată cu camere RED Epic și a fost filmat în 3D la rezoluție 5K (adică de 5 ori rezoluția FullHD). Conform Wikipedia directorul de imagine John Schwartzman a declarat că fără camerele RED nu ar fi putut să filmeze scenele dinamice pe care le dorea regizorul. Când te gândești că o camera IMAX 3D pe peliculă are 113kg cred și eu că nu poți să o învârți prin aer ca să filmezi scenele alea.

Dincolo de tehnologia pentru producerea filmului mai mă interesează și tehnologia din film. Trec peste genetica trans-specii și lansatoarele de pânză de păianjen pentru că mă interesează de exemplu faptul că Peter Parker folosea exclusiv Bing.  Fiind un film Sony (Columbia Pictures) evident că nu putea să folosească și el ca orice hipster un MacBook, a trebuit să se mulțumească și cu un desktop Sony. Din același motiv nu apare nici un iPhone în film, Peter folosind un Xperia Mini. Alte telefoane nu am reținut din film. Nelipsitul aparat foto al lui Peter este un Yashica Electro 35 GSN care s-a scos din fabricație cu 18 de ani înainte să se nască el, adică 1977. De apreciat este totuși că i-au dat o cameră pe care poți să o cumperi de pe eBay sub $200 și nu i-au dat o Leica de $5000, așa cum ar avea orice hipster care se respectă, dar recuperează folosind ochelarii de tocilar, obligatorii.

Per ansamblu a fost o experiență plăcută, cred că am și sărit de vreo două ori din scaun, un film pe care vi-l recomand din plin mai ales dacă vreți să vă simțiți iar ca la 10 ani.

There are no comments yet, add one below.

Leave a Comment