Microsoft Office 2013

Microsoft Office 2013

on Iul 17 in Software by

Ieri Microsoft a anunțat cea mai nouă versiune de Office, mai exact Office 2013. Așa cum se știa deja, din păcate nu este Metro, deci și pe Windows 8 va rula în mod Desktop și nu poate rula pe Windows RT (versiunea cu procesoare ARM), deși Microsoft a anunțat că tableta Surface se va lansa în octombrie incluzând Office chiar și în versiunea RT. Singura aplicație care are o versiune Metro este One Note, dar într-o versiune redusă, așa cum probabil vor fi toate aplicațiile Office Metro.

Vizual cele mai mari schimbări le-au primit Outlook și PowerPoint, care beneficiază cel mai mult de o interfață touch. De asemenea Outlook se integrează mult mai bine cu Gmail fiind acum capabil să sincronizeze calendarele și contactele.

Dar cea mai mare schimbare adusă de Office 2013 nu este cea vizuală, sau de îmbunătățiri în pe ici pe colo în aplicații, ci schimbarea strategiei de vânzare și integrarea cu serviciile cloud. Acum, dacă utilizatorii nu vor să mai plătească un preț piperat de achiziție pentru o licență de Office, ei pot opta pentru un abonament. Una dintre cele mai interesante funcții disponibilă în varianta cu abonament este Office on demand, care îți permite să folosești aplicațiile pentru care ai plătit pe orice calculator. Te duci la un prieten, te loghezi în Office 365, îți downloadează Word-ul, de exemplu, cu toate setările tale și îți faci treaba, iar când computerul este oprit aplicația e ștearsă. Versiunea Home Premium îți va da voie să instalezi Office pe 5 calculatoare și îți oferă și 20GB de spațiu pe SkyDrive pentru sharing. Din păcate prețurile încă nu au fost făcute publice.

Concluzie

Așa cum observa și OSNews faptul că Office include doar o aplicație Metro și chiar și aceea într-o versiune simplificată, nu face deloc bine imaginii Metro. Cumva semnalul este că nici măcar o divizie Microsoft nu are încredere în Metro sau nu a fost în stare să upgradeze Office-ul la timp. Integrarea cu SkyDrive, îmbunătățirile Outlook, funcția on-demand și modelul de plată pe abonament sunt cele mai semnificative schimbări. Dar rămâne de văzut și la ce preț, pentru că întodeauna avem posibilitatea să folosim Google Apps și OpenOffice, care în afară de faptul că sunt gratuite funcționează pe orice platformă.

 

Puteți citi un review detaliat și un video hands-on la The Verge

There are no comments yet, add one below.

Leave a Comment