Canon intră pe piața mirrorless

Canon intră pe piața mirrorless

on Iul 23 in Foto by

S-au lăsat așteptați puțin, dar într-un final Canon a intrat pe piața de camere mirrorless cu noul Canon EOS M azi dimineață în Tokio. În afară de faptul că au lansat o singură cameră, în rest oferta mi se pare structurată identic cu cea de la Sony. Aparatul are un sensor mare APS-C de 18MP. Obiectivele sunt într-un format nou, denumit EF-M și la lansare două vor fi disponibile: un zoom de 18-55mm stabilizat optic, și un obiectiv pancake de 22mm.

Din fericire există și un adaptor pentru obiective EF cu AF și IS, veteranii Canon putând să-folosească întreaga colecție. La B&H adaptorul este $200, spre deosebire de adaptorul Sony pentru obiective A care costă $294.

Kiturile EOS M se pare că vor include și noul flash 90EX, care a fost creat special pentru această cameră. Din păcate 90EX nu are cap mobil deci nu poate fi folosit bounce, ceea ce din punctul meu de vedere îl face inutil. 90EX merge cu 2 baterii AAA și poate fi folosit pentru a comanda alte flashuri, dar nu știu dacă asta este o funcție care îi interesează pe potențialii utilizatori de EOS M.

Bineînțeles că aparatul poate filma în rezoluție FullHD până la 30fps, iar sensibilitatea maximă este 25600, deși nu am văzut încă fotografii făcute cu EOS M pentru a putea să-mi dau seama care este cel mai mare ISO care poate fi realmente folosit.

Mai multe detalii la The Verge, B&H și dpreview

 

There are no comments yet, add one below.

Leave a Comment