Google cumpără Motorola Mobility

Google cumpără Motorola Mobility

on Aug 17 in Fără categorie by

Luni Google a anunțat achiziția fabricantului de telefoane mobile Motorola Mobility pentru 12.5 Miliarde USD cash. Știrea a fost destul de surprinzătoare, ne-existând nici un fel de zvonuri despre această achiziție, sau despre faptul că Google ar dori să devină fabricant de telefoane și tablete. În momentul de față Motorola are 21 de telefoane ce rulează Android. Cu noua versiune Android Ice Cream Sandwich iminentă spre finalul anului toată lumea se întreba cine o să fie fabricantul telefonului Google de referință, cel puțin acesta este un mister rezolvat.

În momentul acesta Google este în concurență directă cu Apple pe piața telefoanelor, nemaifiind doar un producător de sisteme de operare. Mai mult de atât, unul din motivele succesului iPhone este că Apple controloează întreaga platformă, atât hardware cât și software, iar acum Google vor putea să facă același lucru.

Totuși este foarte delicat faptul că Google acum intră în concurență directă și cu ceilalți fabricanți de telefoane Android, ceea ce îi poate împinge pe aceștia către Microsoft și Windows Phone 7. Sau poate acum Microsoft se simt amenințați și vor considera că sunt practic obligați să cumpere și ei un producător de telefoane mobile – cum ar fi Nokia, de exemplu?.

Un alt aspect important al acestei achiziții este și întărirea portofoliului de patente, în condițiile în care Apple și Microsoft au făcut front comun pentru a elimina amenințarea Android și subliniază asta chiar Larry Page pe blogul său.

Comunicatul de presă

There are no comments yet, add one below.

Leave a Comment