Gmail 2.3.5

Gmail 2.3.5

on Aug 18 in Review, Software by

Versiunea 2.3.5 a aplicației Gmail a fost lansată la sfârșitul lunii trecute și aduce câteva îmbunătățiri substanțiale, chiar dacă nu vizibile imediat, dar a adus și o problemă majoră pentru aplicațiile Gmail 3rd-party.

Notificări GMail LabelDin punctul meu de vedere cea mai importantă îmbunătățire este posibilitatea de a personaliza notificările pentru fiecare label în parte. Se poate seta sunetul, vibrarea și dacă să primești notificare doar pentru primul email primit în acel label, sau pentru toate, chiar dacă nu ai citit mesajele precedente. Preferințele acestea sunt “îngropate” destul de adânc: Settings > Account settings > Labels to notify. Dar ați putea avea surpriza să nu găsiți aici decât Inboxul. În această situație trebuie să mergeți în ecranul precedent în Sync inboxes and labels și de aici să adăugați sincronizare pentru etichetele pentru care doriți și notificări. După ce ați setat o etichetă să se sincronizeze atunci ea va apărea și în ecranul de notificări. Nu e foarte intuitiv, dar funcționează.

O altă îmbunătățire minoră dar utilă este opțiunea a autoriza afișarea imaginilor fără confirmare de la anumite persoane.

Pentru cei care au un abonament de date limitat Google a introdus opțiunea de a sincroniza doar mesajele importante.

Acum, partea mai puțin frumoasă a acestei versiuni este faptul că Google a modificat drepturile de acces la baza de date locală a aplicației Gmail, mai concret a revocat accesul la aceasta pentru alte aplicații. Această facilitate era extrem de utilă pentru diverse aplicații cum ar fi widgeturi care arată numărul de mailuri necitite, aplicații care dau notificări complexe pentru Gmail (Gmail Label Notifier), etc. Probabil echipa Gmail a gândit că introducând ei notificările per etichetă aplicațiile de notificare complexă nu mai sunt necesare oricum și au luat decizia de a bloca accesul la baza de date locală GMail din motive de securitate.  Dezvoltatorii aplicațiilor respective au găsit destul de repede workarounduri, dar din păcate nu mai funcționează la fel de bine.

Una dintre aplicațiile Gmail 3rd party care mie personal îmi este foarte folositoare este Gmail Unread Count. Momentan folosesc 3 conturi diferite de Gmail (de fapt Google Apps), și este foarte util să poți să vezi câte mesaje necitiete ai și să accesezi fiecare cont direct din home. Până la Gmail 2.3.5 folosea baza de date Gmail locală și era în sincronizare perfectă. Acum trebuie să acceseze conturile de mail prin IMAP și apar unele diferențe între ce ai efectiv în Gmail și ce arată widgetul în funcție de momentul în care se sincronizează fiecare.

Deasemenea Google susține că a adus și îmbunătățiri de performanță aplicație (dar pe care nu le-am sesizat pe HTC Sensation) și a fost îmbunătățit și suportul pentru TalkBack.

 

There are no comments yet, add one below.

Leave a Comment